Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
47 Προβολές

Σύνοψη

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 05/25/2018 05:30 PM 05/25/2018 11:00 PM Europe/Paris Μεσαιωνικό Φεστιβάλ – Ρόδος andreas false MM/DD/YYYY
Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου είναι μία συνδιοργάνωση του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού- Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου.
Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων θα παρακολουθήσετε στην επίσημη Έναρξη του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, που είναι Αφιερωμένη στο Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018.
17:30 Πυλη dAmboise – Τάφρος
Έναρξη ομαδικού παιχνιδιού «Η Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου»
Η ιστορία του παιχνιδιού βασίζεται στο θρύλο του Γάλλου ιππότη Ντε Γκοζόν που σκότωσε το δράκο το 14ο αι. μΧ. Σύντομα θα ανοίξουν οι δηλώσεις συμμετοχής, με ανακοίνωση στις σελίδες του «Μεσαιωνικού Ρόδου» στο facebook.
18:00 Πύλη dAmboise – Πύργος
Έναρξη Φεστιβάλ – Αφιέρωμα στο 2018, Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Χαιρετισμοί από θεσμικούς φορείς καθώς και απονομή επαίνων και βραβείων σε εθελοντές, χορηγούς και σχολεία που συμμετείχαν για 3 συνεχόμενες χρονιές στο Βιωματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ «Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Ακολουθεί παρουσίαση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ: η πορεία και η προοπτική του.
19:30 Εσπερίδα: «Σελίδες από τη μεσαιωνική ιστορία του νοτιοανατολικού Αιγαίου: Η βυζαντινή και ιπποτοκρατούμενη Ρόδος»
Εισηγήτρια: δρα Φωτεινή Πέρρα, επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
20:30 Βράβευση Νικητών για το παιχνίδι αναζήτησης του δράκου και έναρξη νικητήριας πομπής στους δρόμους της Παλιάς Πόλης.
21:00 Συναυλία: «Μουσική Ετερότητα στα Δωδεκάνησα»
από το σχήμα ΑΝΑΜΕΣΑ … ένα αφιέρωμα στη μουσική μας κληρονομιά.
… η Ρόδος είναι η πρώτη μπαρόκ πέτρα του περιδέραιου. Το Βυζάντιο, οι Σταυροφορίες, οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, οι Οθωμανοί, …, ο Κικέρων, ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, σταυροδρόμι φυλών, πόλεων και δόξας, που η Αφροδίτη της Ρόδου τα ατενίζει γερμένη στο ένα γόνατο, ανασηκώνοντας τα μαλλιά της…”
Jean Cocteau, Ημερολόγιο 1η Απριλίου 1936
Παίζουν οι μουσικοί:
Ελένη Αλεξίου – Τραγούδι / Κιθάρα
Δημήτρης Γεωργαλίδης – Πολίτικο Λαούτο
Άννα Νικητιάδη – Κρουστά / Νέυ
Σπύρος Τζουμερκιώτης – Ταμπουράς
Σεραφείμ Φλώρος – Κρουστά
Πυλη d’ Amboise - Παλιά Πόλη - Ρόδος

Πλατανάκια 10-22,
Ρόδος, Νότιο Αιγαίο
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες