Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
76 Προβολές

Σύνοψη

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 09/04/2018 07:00 PM 09/07/2018 08:30 PM Europe/Paris Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 – Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου – Πάτρα andreas false MM/DD/YYYY
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συμμετέχει και φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, την οποία συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας με θέμα: «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».
Με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «Έτους των Μαθηματικών», καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, η Βιβλιοθήκη θα γίνει αφετηρία ενός καλοκαιρινού ταξιδιού στη μελέτη των αριθμών, της στατιστικής, της έρευνας και της επικοινωνίας. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν και θα μετρήσουν τον κόσμο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Όλος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων, τα οποία μικροί και μεγάλοι, θα κληθούν να παρατηρήσουν, να καταγράψουν, να κατανοήσουν, να αναδείξουν, να ζωγραφίσουν, να αφηγηθούν και αν χρειαστεί, να αλλάξουν…! Θα πειραματιστούν, θα παραγάγουν δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουν, θα τα αναλύσουν κριτικά και θα τα αξιολογήσουν.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Ο μέγιστος αριθμός σε κάθε εργαστήριο ανέρχεται στις 25 συμμετοχές.
Κάθε συμμετέχουσα/ων έχει δικαίωμα επιλογής έως τρεις δράσεις της αρεσκείας της/του, και σε άλλες τρεις δράσεις ως επιλαχούσα/ών. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται είτε στο τηλέφωνο 2610-27775, είτε με φυσική παρουσία στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Πρόγραμμα δράσεων:
1. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Τόποι Εγκλήματος Τρίτη 04/09/2018, 7μ.μ. έως 8:30μ.μ.
Μέσα στο δάσος, σε μια εγκαταλειμμένη έπαυλη, στο δρόμο μια πολυσύχναστης πόλης, ενός μικρού χωριού. Σε ποιους τόπους εξελίσσονται οι αστυνομικές ιστορίες και πώς επηρεάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης;
Γ ια παιδιά 7-12 ετών. Με τη Νάντια Χαραλαμποπούλου
2. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η λεία ενός πειρατικού πλοίου
Τετάρτη 05/09/2018, 7μ.μ. έως 8:30μ.μ.
Το 1602 ένα πειρατικό πλοίο επιτίθεται σε ένα εμπορικό πλοίο κάπου στο Αιγαίο. Μετά την επίθεση οι πειρατές καταγράφουν τη λεία τους και ζωντανεύουν έναν κόσμο με διαφορετικά νομίσματα, αγάπη για τα μπαχαρικά και τα μεταξωτά υφάσματα, τα πολύτιμα κοσμήματα.
Για παιδιά 7-12 ετών. Με τη Νάντια Χαραλαμποπούλου.
3. Γιορτή Λήξης.
Παρασκευή 07/09/2018, 7μ.μ. έως 8:30μ.μ.
Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί.
Για όλα τα παιδιά. Με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και τους εθελοντές.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Μαιζώνος 110,
Πάτρα, Δυτική Ελλάδα
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες