Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
75 Προβολές

Σύνοψη

Jan 21
2020

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 01/21/2020 09:00 PM 01/21/2020 11:30 PM Europe/Paris Θεατρική Παράσταση – Το Κιβώτιο – Θέατρο Αμαλία – Θεσσαλονίκη andreas false MM/DD/YYYY
«Το Κιβώτιο», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου.
Ο Φώτης Μακρής, που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο, εκτός από το Studio Μαυρομιχάλη, στα 4 χρόνια επιτυχίας της παράστασης ταξίδεψε με το «Το Κιβώτιο» σε 28 πόλεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και στη Πάφο της Κύπρου (στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017).
Το έργο
Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός
Παίζει ο Φώτης Μακρής
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Μετά από την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Καλεσμένος θα είναι ο φιλόλογος και πρώην βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Μαζί του και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης, Φώτης Μακρής.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Κανονικό : 13 ευρώ
Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, Άνεργοι : 10 ευρώ
Η προπώληση ξεκίνησε:
https://www.ticketplus.gr/event/133/tokivotio
Θέατρο Αμαλία - Θεσσαλονίκη

Αμαλίας 71,
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες