Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
125 Προβολές

Σύνοψη

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 04/06/2019 08:30 PM 04/06/2019 10:30 PM Europe/Paris Θεατρική Παράσταση – Το Γιο-Γιο – Θέατρο Περιγιαλίου – Κόρινθος andreas false MM/DD/YYYY
«Το Γιο-Γιο» της Μίνας Πέτρου – Βενετσάνου
Σκηνοθεσία: ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΞΑΝΘΑΚΗ
Μουσική επιμέλεια: ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ
Παίζουν:
Ηλίας Λέκκας, Μπάμπης Ορκόπουλος, Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, Θοδωρής Νταλιάρδος, Μαρία Γεωργίου.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Τα όσα διαδραματίζονται στο «Γιο – γιο» – δοσμένα με τρόπο αριστοτεχνικό- φέρνουν στο προσκήνιο τα κοινωνικά ταμπού, τη χειραγώγηση και την ενοχική διαπαιδαγώγηση μέσα στην ελληνική οικογένεια, που πασχίζει να εξασφαλίσει το μέλλον του γιου. Εγκλωβίζοντάς τον σε ένα γάμο συμβατικό και αταίριαστο, παραγκωνίζοντας τα δικά του αισθήματα και επιθυμίες, καθώς η προίκα αποτελούσε μέσον κοινωνικής καταξίωσης.
Οι κοινωνικές ανακατατάξεις όμως και η αμφισβήτηση των αξιών των παλαιότερων γενεών, καθώς και η δυστυχία και τα προβλήματα, που βιώνει ο νεαρός μέσα στο γάμο του, τον ωθούν να επαναστατήσει απηυδισμένος ενάντια σε όλους και σε όλα. Σε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή του στερούσε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και έκφρασης. Αποτινάζει από πάνω του τις ενοχές και τις ευθύνες που χρόνια φόρτωναν στις πλάτες του οι προσδοκίες της πατρικής οικογένειας, αναζητώντας την ταυτότητά του, το ΠΟΙΟΣ πραγματικά είναι, το χειραγωγημένο παιδί ή ο άνδρας που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του μακριά από όλους.
Θέατρο Περιγιαλίου - Κόρινθος

Περιγιάλι,
Κόρινθος, Πελοπόννησος
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες