Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
24 Προβολές

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 08/01/2020 09:30 PM 08/01/2020 11:30 PM Europe/Paris Θεατρική Παράσταση – Ικέτιδες (του Ευριπίδη) – Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου – Ιωάννινα andreas false MM/DD/YYYY
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει:
Ικέτιδες τους Ευριπίδη σε μετάφραση, διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη
Οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, έργο σπάνια παιγμένο, θεωρούμενο μέχρι τώρα άνευ ιδιαίτερης σημασίας, αναδεικνύεται με τη νέα αυτή μετάφραση και παράσταση σε ένα από τα κορυφαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Σε κανένα άλλο από τα σωζόμενα έργα της αρχαιότητας δεν έχει αποδοθεί με τέτοια ευκρίνεια και απλότητα, το πώς αντιλαμβάνονταν οι Έλληνες του 4ου π.Χ. αιώνα, τη σπουδαιότητα της Δημοκρατίας αλλά και τους κινδύνους της αλλοίωσής της. Μέσα από την παράσταση μπορούμε να νοιώσουμε όλοι την αντίληψη των Αθηναίων για τις πανανθρώπινες αξίες, για τη σχέση τους με τον Θεό, αλλά και το επίπεδο της αυτογνωσίας τους, που φαντάζει σαν ένας πολιτισμός του Μέλλοντος. ΟΙ «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, με την καινοτόμο μετάφραση και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, αποκαλύπτει επίσης τον λαϊκό χαρακτήρα του Αρχαίου Δράματος, καθώς και την οικειότητα που μας δημιουργεί η επίγνωση αυτού του πολιτισμού, απελευθερώνοντας την γνήσια συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του κοινού, ανεξάρτητα από την ηλικία και την παιδεία του.
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Ηθοποιοί: Δήμητρα Κωτίδου, Τζωρτζίνα Λιώση, Δάφνη Μαρκάκη
Μουσικοί: Γιάννης Βιλιώτης, Βασίλης Κολοβός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Λητώ Ντάκου
Οργάνωση Παραγωγής: Στεφανία Βλάχου
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Σηφάκης
Τεχνικός Σκηνής: Μιχαήλ Κωνσταντινίδης
Τεχνικός Ήχου: Φοίβος Αβδελιώδης
Γενική είσοδος: 8€
Προπώληση εισιτηρίων στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπολάτης, Χαρτέξ και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, 11-2 το πρωί καθώς και στους χώρους πραγματοποίησης εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου.
Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου - Ιωάννινα

Ηρακλή Βασιάδη 56,
Ιωάννινα, Ήπειρος
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες