Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
137 Προβολές

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 01/27/2018 07:30 PM 01/27/2018 10:30 PM Europe/Paris Η όπερα «ΤΟΣΚΑ» του Giacomo Puccini στο Αχίλλειο andreas false MM/DD/YYYY
Η τέταρτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η παραμυθένια όπερα «ΤΟΣΚΑ» του Giacomo Puccini.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.
Η όπερα αφορά σε μία ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στο πολιτικό πλαίσιο της Ρώμης του 1800. Τι μπορεί να μετατρέψει μία πετυχημένη, όμορφη και ερωτευμένη γυναίκα σε δολοφόνο και αυτόχειρα; Η προδοσία; Ο βιασμός; Η πολιτική δίωξη; Η Τόσκα είναι μία δημοφιλής τραγουδίστρια της Αιώνιας Πόλης. Είναι ερωτευμένη με το ζωγράφο Μάριο Καβαραντόσσι, πολιτικό ακτιβιστή, ο οποίος διώκεται για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις από το βαρόνο Σκάρπια, αρχηγό της αστυνομίας, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Η Τόσκα προσπαθεί να πείσει το βαρόνο να ελευθερώσει τον εραστή της. Εκείνος, διαβεβαιώνει πως ο Καβαραντόσσι θα γλιτώσει το εκτελεστικό απόσπασμα υπό μία προϋπόθεση, να υποκύψει η Τόσκα στις ορέξεις του. Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1900 στο θέατρο Κοντσάντσι της Ρώμης. Παρευρέθηκαν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της πόλης αποθεώνοντας το συνθέτη για το αριστούργημα του. Μάλιστα τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμήνευσε η Ρουμάνα σοπράνο Χαρίκλεα Νταρκλέ, ελληνικής καταγωγής και απόγονος της οικογένειας των Μαυροκορδάτων.
Ο Emmanuel Villaume διευθύνει μια νέα σκηνοθεσία της σπαρακτικής τραγωδίας του Puccini, σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar. Το πολυαναμενόμενο ντουέτο της Sonya Yoncheva και τουVitorio Grigolo έρχεται επιτέλους για να μας καθηλώσει με δυο μοναδικές ερμηνείες στους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσσι αντίστοιχα, με τον Željko Lučićνα πρωταγωνιστεί στο ρόλο του δόλιου Σκάρπια.
Κινηματογράφος Αχίλλειο - Βόλος

Κουμουνδούρου 3,
Βόλος, Θεσσαλία
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες