Σε Εξέλιξη

Καμία βαθμολογία ακόμα
67 Προβολές

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 05/22/2019 10:00 AM 06/23/2019 01:30 PM Europe/Paris Εικαστική Έκθεση – Παιδιόθεν – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) – Χώρος Πολιτισμού – Χανιά andreas false MM/DD/YYYY
«ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ»
Ομαδική έκθεση εικαστικών με θέμα την παιδική ηλικία.

Ο σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι (Ρέθυμνο Κρήτης) σε συνεργασία με το εργαστήρι τέχνης Ζωγραφί-ΖΩ (Πτολεμαΐδα), διοργανώνουν ομαδική έκθεση εικαστικών που εργάζονται με το παιδί και για το παιδί με τίτλο ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ.
Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος προσπαθούν να εισχωρήσουν, να εξερευνήσουν και εν τέλει να αναδείξουν, το υπέροχα αινιγματικό παιδικό σύμπαν, ξεχασμένο από τους ενήλικες.
Μέσα από τα έργα τους οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν την αντιμετώπιση της ελληνικής κοινωνίας στο πρόσωπο του παιδιού, τις απαιτήσεις της οικογένειας από το παιδί, τις επενδύσεις που κάνουν οι γονείς στο παιδί τους, τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί σήμερα και σηματοδοτούν το πως έχει εξελιχτεί η ελληνική οικογένεια που έχει ως κέντρο της το παιδί.
Η έκθεση θα μας βοηθήσει επίσης να ανακαλύψουμε το παιδί όπως αυτό ορίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία το διαμορφώνει, το επηρεάζει, το οδηγεί και το καθορίζει ώστε να το παραδώσει στον κόσμο των ενηλίκων μέσα από μια μεγάλη περίοδο μύησης.
Οι καλλιτέχνες εν κατακλείδι μέσα από τα έργα τους προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν, στο βαθμό που είναι δυνατό, την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει την παιδική ύπαρξη, ανοίγοντας ένα διάλογο τόσο με τη σύγχρονη οικογένεια όσο και με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, την ΚΕΠΕΔΗΧανίων – ΚΑΜ, τον σύλλογο γονέων 1ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου. Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η στήριξη των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά, γονείς και παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Επιμέλεια έκθεσης : Μαρία Τσουκνάκη, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Ωράριο Λειτουργίας:
Πρωί Δευτέρα ως Παρασκευή 10 με 1.30
Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή Σάββατο απόγευμα από τις 7.30 ως τις 9.30 και
Κυριακή από τις 11 ως 1.30
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) - Χώρος Πολιτισμού

Κατεχάκη & Ακτή Τομπάζη 31,
Χανιά, Κρήτη
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες