Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
267 Προβολές

Σύνοψη

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 03/20/2019 07:00 PM 04/10/2019 09:00 PM Europe/Paris Έκθεση χαρακτικών & φωτογραφιών Αρχαίου Θεάτρου – Πνευματική Εστία – Σπάρτη andreas false MM/DD/YYYY
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, τη Πνευματική Εστία Σπάρτης & με τον Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας», οργανώνουν:
Έκθεση χαρακτικών & φωτογραφιών Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης
Συμβολή στο «2019: Έτος Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης»
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουρής» & στον αύλειο χώρο « Αλέξανδρος Παπαδολιάς».
Η έκθεση θα αναπτυχθεί σε δύο ενότητες:
Στον αύλειο χώρο του εντευκτηρίου στα ειδικά πλαίσια του Ν.Π.Π.&Π. θα αναρηθούν έξι (6) banners από μουσαμά με χαρακτικά περιηγητών του 18ου & και 19ου αιώνα, στα οποία απεικονίζεται το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης.
Στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο «Αλέξανδρος Κουρής» θα εκτεθούν περί τις είκοσι πέντε (25) φωτογραφίες που έχουν θέμα την πορεία και την εξέλιξη των ανασκαφών & των εργασιών ανασκαφής & ανάδειξης του θεάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η έκθεση θα ολοκληρώνεται με πίνακα με πληροφορίες για τις εξελίξεις των τελευταίων ετών. Επίσης στον χώρο αυτό θα μεταφερθεί και θα αποτελέσει ξεχωριστό έκθεμα και η μακέτα του Αρχαίου Θεάτρου που έχει κατασκευαστεί από το Σωματείο «Γιτιάδας» και σήμερα βρίσκεται στο «Μουσείο της Νεώτερης Σπάρτης», που λειτουργεί στον όροφο του ίδιου κτιρίου.
Πνευματική Εστία - Σπάρτη

Λεωφ. Λυκούργου 82,
Σπάρτη, Πελοπόννησος
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες