Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
191 Προβολές

Σύνοψη

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 10/07/2019 06:30 PM 12/08/2019 09:00 PM Europe/Paris Έκθεση Φωτογραφίας – Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη – Δημοτική Πινακοθήκη – Ιωάννινα andreas false MM/DD/YYYY
Εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ.) «Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη».
Λίγα λόγια το Φωτογραφικό Αρχείο του Γιώργου Σεφέρη από την ιστοσελίδα του Μ.Ι.Ε.Τ.:
Χάρη στη δωρεά της Μαρώς Σεφέρη το 1984 και της κόρης της Άννας Λόντου το 1999, το Φωτογραφικό Αρχείο του Γιώργου Σεφέρη απόκειται πλέον ολόκληρο στο ΜΙΕΤ. Πέρα από πλήθος φωτογραφικές εκτυπώσεις διαφόρων μεγεθών, περιλαμβάνει περίπου 2.500 αρνητικά και καλύπτει χρονική διαδρομή πενήντα ετών, από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 μέχρι το 1971.
Το 2000, ως συμβολή στο Έτος Σεφέρη, το ΜΙΕΤ οργάνωσε και επιμελήθηκε έκθεση με φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη στην Πάτρα (Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του ΜΙΕΤ) καθώς και στην Αθήνα (Τεχνόπολη, Γκάζι) σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα εξέδωσε το λεύκωμα με τίτλο «Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη», το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στις φωτογραφίες της έκθεσης, αλλά περιλαμβάνει και πρόσθετες από ολόκληρο το φωτογραφικό αρχείο. Από τότε μέχρι σήμερα, οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη έχουν παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το Φωτογραφικό Αρχείο του Γιώργου Σεφέρη φανερώνει μια παράλληλη καλλιτεχνική ενασχόληση του ποιητή, η οποία διακρίνεται για αδιάπτωτη φροντίδα, θεματική ακρίβεια, τεχνική αρτιότητα και υποδειγματικό αποτέλεσμα. Όπως γράφει ο Διευθυντής του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης στο λεύκωμα Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη: «Η ανάγκη του Σεφέρη να δει τα πράγματα καθαρά —τους τόπους, τα περιστατικά και τους ανθρώπους που σημάδεψαν το ταξίδι της ζωής του— είναι ίσως η κύρια διαπλαστική δύναμη πίσω από το έργο του, ομοούσια με την επιθυμία του να “μιλήσει απλά”, όπως την είχε εκφράσει σ’ ένα του ποίημα γραμμένο το 1942, εν καιρώ πολέμου. Και το πόσο “σωστά κανονισμένη” ήταν συχνά η φωτογραφική μηχανή του Σεφέρη ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει στην παρούσα έκθεση, μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της γόνιμης και μακροχρόνιας ενασχόλησης του ποιητή με την τέχνη της φωτογραφίας».
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 8:00 – 15:00. Παρασκευή: 8:00 – 21:00.
Σάββατο: κλειστά
Κυριακή: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00
Διοργάνωση έκθεσης: Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
Δημοτική Πινακοθήκη - Ιωάννινα

Αδαμάντιου Κοραή 1,
Ιωάννινα, Ήπειρος
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες