Η Εκδήλωση Έκλεισε

Καμία βαθμολογία ακόμα
149 Προβολές

Σύνοψη

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Add to Calendar 03/12/2018 07:30 PM 04/29/2018 09:00 PM Europe/Paris Έκθεση Φιγούρας Θεάτρου Σκιών στη Δημοτική Πινακοθήκη – Πάτρα andreas false MM/DD/YYYY
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει Έκθεση Φιγούρας Θεάτρου Σκιών στη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον καραγκιοζοπαίχτη Ντίνο Θεοδωρόπουλο (1890-1975), έναν από την αποκαλούμενη Τριανδρία του Πατρινού Θεάτρου Σκιών (Μίμαρος-Βασίλαρος-Θεοδωρόπουλος).
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας 12 Μαρτίου 2018. Στη διάρκεια των εγκαινίων θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο για την προσφορά στην τέχνη του Θεάτρου Σκιών, στον γηραιότερο άνθρωπο του Καραγκιόζη στην Πάτρα, κορυφαίο κατασκευαστή φιγούρων και λαϊκό ζωγράφο, Ανδρέα Κυριαζόπουλο, που είχε συνεργαστεί, τόσο με τον Βασίλαρο, όσο και με τον Ντίνο Θεοδωρόπουλο.
Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου και θα περιλαμβάνει σπάνιες φιγούρες από πλαστικό, η πλειοψηφία των οποίων κατασκευάστηκε στις Η.Π.Α., όπου έδρασε καλλιτεχνικά ο Ντίνος Θεοδωρόπουλος από το 1914 έως και το έτος 1929, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα ως το τέλος της ζωής του.
Μεταξύ των εκθεμάτων θα περιλαμβάνονται σπάνια χειρόγραφα έργων του Ντίνου Θεοδωρόπουλου, με έμφαση στο κλασικό έργο «Ο Βασιλιάς των Ορέων», καρτ-ποστάλ, ρεκλάμες, φωτογραφικό υλικό, δίσκοι και αφίσες, τα οποία προέρχονται από τη Συλλογή του Θεοδωροπούλειου Μουσείου και Θεάτρου Σκιών Πάτρας, με υπεύθυνο συντήρησης και διάσωσης του υλικού τον Νίκο Φραγκόπουλο-Θεοδωρόπουλο. Η επιμέλεια της Έκθεσης είναι του καραγκιοζοπαίχτη και εκπαιδευτικού Θωμά Αθ. Αγραφιώτη.
Η Έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια κατασκευής φιγούρας για παιδιά στο φουαγιέ της Πινακοθήκης το Σάββατο 17 Μαρτίου (11.30 π.μ.), παραστάσεις και την παρουσίαση του βιβλίου: «Ο Καραγκιοζοπαίχτης Ντίνος Θεοδωρόπουλος (1890-1975) και το Θέατρο Σκιών της Πάτρας και της Δυτ. Ελλάδας ως το 1940)», στο χώρο της Πινακοθήκης, την Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 20.00.
Δημοτική Πινακοθήκη - Πάτρα

Μαιζώνος 110,
Πάτρα, Δυτική Ελλάδα
Ελλάδα

Επικοινωνήστε για Περισσότερες Λεπτομέρειες